2021-02-28 08:32:52• hírek • Bede Emőke

Nem került előzetes letartóztatásba a fiatal támadó

Nem került előzetes letartóztatásba az a 16 éves fiú, aki még február 26-án – sajtóértesülések szerint féltékenységtől vezérelve – egy tompa tárggyal rátámadt egy 15 fiúra.

Amint azt még péntek este közöltük, a sértettet stabil állapotban szállították kórházba. Úgy tudni, a fiú a bal felkarján, valamint a fején sebesült meg, de szerencsére egyik sem volt életveszélyes sérülés.


A támadást elkövető fiatalt még a helyszínen, nem sokkal az incidens után elfogták, viszont a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szombat esti tájékoztatása szerint az ügyészség az előzetes letartóztatás helyett csak 60 napos hatósági felügyeletet rendelt el vele szemben.


Mit jelent a hatósági felügyelet?

A hatósági felügyelet ideje alatt az érintettnek kötelessége mindannyiszor megjelenni a bíróság előtt, ahányszor erre csak felszólítják. Rendszeres időközönként jelentkeznie kell a kijelölt rendőrségen vagy az igazságügyi szervek előtt. A lakhelyváltoztatást kötelező módon jelentenie kell a hatóság felé. Minezeken túl, kiegészítő intézkedésként megtilthatják neki, hogy átlépje egy előzetesen jóváhagyott terület határait, megtilthatják neki, hogy bizonyos helyeket felkeressen vagy hogy kapcsolatba lépjen a sértett féllel vagy annak családjával. Eltilthatják továbbá a munkavégzésről, a kulturális-, sporteseményeken vagy egyéb rendezvényeken való részvételtől, az autóvezetéstől, valamint a fegyverbirtoklástól és -használattól is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: